30. 12. 2013
Využili jsme slunečného počasí k vyfocení holek - Jess 5,5 let a Satunka 4,5 let a začíná 6. týden březosti.

18. 12. 2013
Satunka čeká štěňátka!


29. 10. 2013
Sice jsme letos moc zkoušek z výkonu nepojezdili, o to větší zážitky s našima holkama letos máme. Že hezky pracují na honech jsme si skoro zvykli, ale tuto neděli se nám naskytl další neobyčejný zážitek...

Ač myslivec nejsem, měla jsem se Satunkou tu čest dosledovat jelena. Byl postřelen na zadní, a tak zvládl jít asi kilometr do obrovských houštin a vývratů v kotli v Jeseníkách. Satunka šla svůj první reálný dosled a navíc v tomto těžkém terénu jako zkušený barvář... Nikdo z chlapů nám holkám z paneláku nevěřil, o to víc mě zahřálo u srdíčka, když jsme ho našli a pomohli tak ukrátit jeho trápení. Je to radost vidět, že ty stovky hodin cvičení se vrátí v podobě šikovného loveckého psa, který ví, co se po něm chce, pracuje sám, rychle a pečlivě.

18. 9. 2013
O víkendu 14.-15.9. se v Záhlinické honitbě konaly Zkoušky z přinášení retrieverů. V sobotu celý den deštivo, v neděli už lépe, ale i tak na vůdce i psy čekalo spoustu vody nejen pod nohama. Gratulujeme všem! Sponzorům - Bracco, Dogstore, Zdroj krmiv a Weber mlýn - moc děkujeme za krásné ceny!

Foto najdete zde.
4. 8. 2013
Včera Satunka na SZVP ve Zlíně, kde jsme se organizačně podíleli, podala skvělé výkony v těžkých terénech v rákosí, ale zaváhaly jsme na vodě, kde jsme vysloužily limitní známku do II. ceny. Potřeba zlepšit koncovku;) Ale i tak super den, děkujeme všem ostatním účastníkům za skvělou atmosféru, je to největší odměna za celé chystání zkoušek a nervy, aby vše klaplo, jak má. Foto zde.


31. 7. 2013
Naši sponzoři ZPR ve Zlíně 14. - 15. 9. 2013 - Zdroj krmiv, Dogstore, Weber Mlýn. Děkujeme!


28. 7. 2013
Satunka zazářila na lesních zkouškách na Hvozdné. Přálo nám i zkouškové štěstí a dostali jsme se do rozstřelu. Skončili na třetím místě s plným počtem bodů a CACT. Udělala nám velkou radost! Více zde.


26. 7. 2013
Holky se mohly seznámit i s liškou.


17. 6. 2013
Řady naší smečky na chvíli rozšířil Cody z MB. Cvičíme spolu. Je šikovný, dělá mi radost a moc nás to baví.

23. 5. 2013
Dnes jsme strávili krásný den s Renčou Krejčí na Muchově boudě. Štěňátkům je 8 týdnů. Dvě fenečky a jeden pejsek jsou ještě volní.


13. 4. 2013
Dnes slaví naše Jess páté narozeniny. Přejem všem sourozencům vrhu "U" z Muchovy boudy všechno nejlepší do dalších let!


1. 4. 2013
Velikonoční pondělí:


24.3.2013
Sluníčko sice zatím nehřeje, ale neleníme a Filda pilně cvičí s Caroli z Muchovy boudy. Je šikovná. Naše holky a Vojta náležitě pomáhají.


4. 3. 2013
Konečně vylezlo sluníčko a tak jsou procházky hned barevnější. Do smečky nám přibyla Caroli z Muchovy boudy, kterou teď hlídáme. S holkama si rozumí.


14. 1. 2013
Včera skvělý den. Nejprve jsme navštívili Petrášovi ve Velkém Ořechově (Od Ledové královny) a tam nás povozily jejich úžasné malamutky. Holky jsou krásné a silné, dokonce i veteránka Abinka se v 10 letech těší skvělému zdraví a její elán do tahání nemá leckterý mladý pes. Jsou to zlatíčka a mají se u Petrášů jak v bavlnce.
Odpoledne jsme vyrazili na Lukov do místních lesů užít letošní krásnou zimu. A že to holky ve sněhu rozparádily!

zpět