22. 12. 2017

Rok 2017 je takřka za námi. Co všechno jsme dělali, si můžete přečíst zde.

Přejeme Vám příjemné a pohodové svátky. A do nového roku mnoho štěstí a lásky.

20. 11. 2017

V neděli se Zuzka s Bonnie účastnily OVVR ve Štěpánově u Olomouce. Moc jim gratulujeme ke krásnému výsledku - na dvou disciplínách utržily trojku, jinak šly v samých čtyřkách. Bonnie je nadšený pracant, musíte ji spíše brzdit. Se Zuzkou udělaly zase kus práce. Jste holky šikovné, jen tak dál! Moc gratulujeme a děkujeme!

Další foto najdete ve fotogalerii odchovů.

1. 10. 2017

Měli jsme vzácnou návštěvu - dojela se za námi podívat Bonnie s paničkami. Je z ní nádherná fenka. A z její práce jsem byla nadšená. Je chuťová, rychlá a přesná. Začíná si i vědět rady, jak si jít pro vítr, nos má perfektní. A z vody abyste ji museli přemlouvat, je to rozená vydra :-)

Moc děkujeme i za pozdravy od Benjika. Vyrostlo z něj též krásné psisko, neutahatelný aportér. Fotky jsou ke shlédnutí ve fotogalerii odchovů.

Ani máma Satu nedělá svým odchovům ostudu. Přijali jsme pozvání na místní hon na kachny a sledovat její práci je radost. Tiše zalehlá, nepřestávající mávat oháňkou sleduje na střídačku střelce a oblohu, a pak se pustí do práce - ty roky tréninku měly smysl ;)

19. 9. 2017

Vážení přátelé, Bella od Paseckého potoka ja ověřený retriever! ;) V neděli se s paničkou postavily na své první zkoušky - OVVR Kařez - a zvládly je na výbornou - aporty na souši i z vody se zvěří, v první ceně. Jsem na Vás holky moc pyšná. Z Bellinky totiž tryská energie a radost z práce, což v kombinaci se skvělým nosem občas vyžaduje pohotové reakce, kterým by nestačil ani superhrdina Flash. I když se ještě vyskytnou chvíle, kdy si Bellča v setině vteřiny vymyslí vlastní variaci, Irence se podařilo tuto obrovskou energii nasměrovat a získat si parťáka, který za ni položí všechny své tlapky a obrovské srdce. Holky ještě jednou moc děkuju!

Tímto Bellinka splnila všechny podmínky chovnosti.

Daší foto, za které moc děkujeme organizátorům, najdete ve fotogalerii odchovů.

12. 9. 2017

V sobotu 2. 9. jsme spolu s Bellinkou vyjeli na Klubovou výstavu v Hranicích na Moravě. Bellinka ve třídě otevřené získala známku VD, ale opět s kvalitním posudkem. Moc děkujeme za prezentaci naší stanice! Satunka poprvé ve třídě veteránů získala V1 a Best of Veteran. Moc si takového ocenění s výborným posudkem vážím. Vůbec jsem to nečekala... Ale hlavně, užili jsme si krásný den s Dorožálovými a Belli, moc děkuji :-)

Více fotek Bellinky je ve fotogalerii odchovů a Satunky posudek si můžete přečíst zde.

11. 8. 2017

Ráda bych věnovala pár řadek Bellince. S paničkou dlouhodobě pilně trénují. Jdou na to poctivě, se selským rozumem a především s radostí a nadšením. A začíná to přinášet ovoce. V lovecké skupince ukázaly, že to nejsou žádné nóbl paničky a myslím, že pár lidí si opravilo názor na labradory. Nejsou to všichni přežraní psi bez zájmu o cokoli :) Zkusily zkoušky obedience nanečisto a dostaly pozvání na výcvikový víkend. Paní rozhodčí prý dlouho něco takového neviděla. A hned následující den se vypravily na oblastní výstavu na Konopišti. Odcházely s VD, nicméně v posudku vše perfektní. Prý není pána rozhodčího typ a měla by přibrat. Tak děkujeme moc za názor, ale budou si to dále dělat po svém ;) Holky, moc děkujeme za skvělou prezentaci, je potřeba ukázat, že jsou to nadšení, všestranní psi neustále v dobré náladě :)

Více foto najdete ve fotogalerii odchovů.

24. 5. 2017

Dostali jsme zprávy od Bonnie a Stellinky s Verunkou, mají se všechny holky skvěle! Foto najdete ve fotogalerii odchovů.

14. 5. 2017

Děkujeme za pozdrav od Badíka, má se s páníky skvěle, tak máme radost. Vyrostl z něj krásný pes! :-) Více foto ve fotogalerii odchovů.

10. 5. 2017

Dnes slaví naše Satunka a štěňátka z vrhu B narozeniny. Satunka vstupuje do veteránského věku a "B"čkům, kteří nejsou žádná béčka, jsou už dva roky! Asi bych mohla vzdychat nad tím, jak všechno rychle utíká. No, když jsme si jeli před 9. lety pro Jessinku, ani mě nenapadlo, že bychom měli někdy psy dva nebo dokonce odchovali štěňátka. Proto si tolik vážím všeho, co jsme s nimi mohli prožít. Díky nim jsme poznali tolik fajn lidí a navázali nová přátelství. Spoustu jsem se toho také naučila o sobě. A když potom vidím, jak se pejskové ve svých rodinách rozvíjí dál a s pánečky se skvěle doplňují, přichází moc fajn pocit, že to celé mělo smysl :-) Krásné narozeniny, chlupáčkové!

27. 4. 2017

Anabel z našich "A" má již také svůj web. A také se brzy dovíme, zda čeká štěňátka. Nový milník naší malé stanice... S paničkou Míšou pro sebe představují nenahraditelné parťáky. Dalo by se říct, osudové setkání. Any se pro Míšu vlastně narodila. Ta u nás poptala žluté štěňátko, holčičku, ještě než byla na světě. A narodila se, jako jediná mezi dalšími pěti černoušky. Any pak Míše stejně jako holky kdysi nám ukázala kouzlo psí říše a i z nás se stali dobří přátelé, za což moc děkujeme. Tak vám holky moc držíme pěsti!

 

13. 4. 2017

Naše Jessinka dnes slaví 9. narozeniny! Není to tak dávno, co jsme si vezli domů štěníka akorát do náruče... Přejeme mnoho zdravíčka a plné dny rošťáren, chlupatice naše :-)

 

15. 3. 2017

Tak i Bellinka s paničkou postupně našly cestu k loveckému výcviku. Je skvělé sledovat, jak se ty naše lidsko-psí vztahy obousměrně vyvíjí a není pak hezčího pohledu než na spokojeného psa a jeho právem pyšného páníka... Moc děkujeme za průběžné zprávy a reporty, jsem na Vás také náležitě pyšná! Moc Vám fandím a náležitě si to užívejte :-)

5. 3. 2017

Naší Jasmínce se narodila nádherná koťátka. Více naleznete zde.

24. 2. 2017

Udělala jsem si radost a navštívila po nějaké době zase náš odchov, tentokrát Stellinku s její neméně krásnou vlčáčí ségrou Verunkou. Asi nebudu úplně objektivní, ale je prostě úžasná - povahou, vzhledově i vlohově :-) Simi, moc děkuji za maximální péči, co obě chlupatice dostávají, a za skvělý den! Mám z Vás radost :-)

Více foto ve fotogalerii odchovů.

16. 2. 2017

Minulý víkend jsme si s Jesskou udělaly dámskou jízdu do Prahy za Míšou s Any na Sebekontrolně výchovný seminář Hanky Böhmové. Psí holky, aspoň myslím, labradory zastoupily se ctí. Bylo to skvělé, zase si dal člověk pár věcí dohromady, pes je tam už měl ;) Míši, moc děkujeme!

Více foto ve fotogalerii odchovů.

 

28. 1. 2017

Naše Jasmínka čeká koťátka. Více informací na jejím webu.

 

28. 1. 2017

Sáňkovací četa :)

21. 1. 2017

Dnes slaví labříci z vrhu A tři roky! Přejeme všem hodně zdravíčka a krásných zážitků. Dělejte svým páníkům samou radost :-)

Takoví malí uzlíčci to byli...

4. 1. 2017

Moc děkujeme za pozdravy od Arga a Any! Více ve fotogalerii odchovů.

2. 1. 2017

Do sekce články jsme přidali krátký text Labrador ano či ne?

 

 

zpět