17. - 18. 10. 2015   MVZPR - I.cena, 498 bodů, res.CACT

28. 7. 2013  LZ - I. cena, 232 bodů, CACT

21. 8. 2010   SZVPR - I. cena, 134 bodů, CACT

13. 6. 2010  OVVR  - I. cena, 232 bodů
 

17. - 18. 10. 2015 Třeboň Klubové mezinárodní všestranné zkoušky z přinášení retrieverů I. cena, 498 bodů, res. CACT

Po delší zkouškové odmlce jsme si se Satunkou udělaly dámskou jízdu na všestranné zkoušky z přinášení retrieverů v Třeboni. Večer proběhlo zahájení zkoušek a rozlosování do skupin. Vytáhla jsem nám los 21, další den nás tedy čekal les. To jsem si přála. Začínaly jsme na následování a barvě. Tu nám přešla prasata a Satu na jejich stopu jednou sešla, ale jinak se soustředila jako obvykle a brzy jsme byly u srnky. Na malém lese nebyl žádný problém. Ten den vypadlo 11 psů, naše skupina jako jediná pokračovala celá... V neděli jsme začínaly na poli. Mnou obávaný handling vystřihla skvěle. Přišlo jen jedno zaváhání na přinášení. Dohledávku dvou kusů měla za minutku, rychlým časem trochu zaskočila i pány rozhodčí. Na vyhledávání byla také pochválena za temperament a systematickou práci. Čekala nás voda. Nastupovala jsem s malou dušičkou. Marking bez chyby, handling na vodě také, zbývala dohledávka v rákosí, kde si většina psů první den vylámala zuby. Satu vyrazila prohledávat. Je zvyklá na těžké terény, takže ji rákos ve vodě nezastavil. Proslídila celý prostor a za tři minutky si prodírala cestu s kachnou za mnou. Zbývala nám poslední disciplína vodění a tím jsme úspěšně uzavřely tyto náročné dvoudenní zkoušky. Oba dva dny jsem si užívala pohledy na podzimní nádhernou honitbu, vše bylo skvěle zorganizováno a Satu celkově dospěla, takže to s ní byla radost. Moc ráda se sem zase vrátím.

A třešnička na dortu - Satunka tímto výsledkem zároveň splnila poslední podmínku pro udělení Českého šampiona práce!

Mé obrovské díky patří mojí rodině i přátelům kolem psů - každý mi nějak pomohl nebo něco naučil. Také našim dvěma chlupaticím, které mě do tohoto světa zavedly a stále mě učí, a samozřejmě Satu za vyrovnaný výkon a její zapálení do práce!


28. 7. 2013 Hvozdná Klubové lesní zkoušky I. cena, 232 bodů, CACT

Po menší odmlce jsem vyrazila se Satunkou na zkoušky. Využili jsme, že se konají lesní zkoušky blízko domova a jeli jsme na Hvozdnou. Zkoušky zde bývají skvěle připravené. Počasí přálo co se týče slunečné oblohy, ale co se psími svěřenci udělají 37 stupňové vedra ve stínu, měl asi trochu strach každý. Satunka mě nezklamala. Barvu šla krásně, to dostala i pochvalu od pánů rozhodčích. Vlečky chodí hezky vždycky. I mnou obávaný marking vystřihla přesně. Na slídění její temperament brzdilo i sluníčko, ale až do konce pracovala s chutí. V rozstřelu byla znát únava, i tak jsme skončili třetí v pořadí a jako první labrador si odnesla CACT. Udělala mi velkou radost, zkoušky jsme si hezky užili a rádi se potkali se starými přáteli i novými tvářemi!


23. 10. 2010  Bobrůvka  Klubové podzimní zkoušky se zadáním CACT

Spolu s Jessinkou se Satu zúčastnila podzimních zkoušek. Satunka podávala vyrovnaný výkon na plný počet bodů kromě disciplíny vedení, kde obdržela známku 3 za mírné předcházení. Bohužel v poslední disciplíně vlečce srstnaté vypadla. Králíka vystopovala přesně během chvíle, ale odmítla ho přinést. Nevěděla jsem, co se tam odehrálo, vše se děje na velkou vzdálenost, takže jsem neviděla detaily. U aportu nikdy neselhala a projevila se i moje nezkušenost, kdy jsem se nemohla rozhodnout, zda ji nechat v klidu pracovat samostatně nebo dávat více povelů a pak už bylo pozdě... Asi cítila, že je mi toho krásného králíka líto, holt rozený myslivec nejsem :)

Nicméně musím říct, že přes oficiální neúspěch se její práce zase posunula dál, prokázala, že je pes šikovný, a získali jsme další cenné zkušenosti.
 

21. 8. 2010  Bohuslavice u Konice  SZVP  I.cena, 134 bodů, CACT

V létě jsme s oběma holkama pokračovali ve výcviku. Pomáhala nám Renča Krejčí z Muchovy boudy. S Jess jsme chtěli absolvovat speciální zkoušky z vodní práce. Avšak týden před nimi si zlomila drápek a bylo jasné, že na zkoušky jít nemůže. Na zkoušky jsme proto vzali Satunku. Slídění v rákosí, handling na vodě i ostatní disciplíny zvládala prvotřídně. Měli jsme strach jen z markingu, paměťové disciplíny, kterou jsme docvičovali ještě před zkouškami.

Satunka předvedla skvělý výkon zkušeného psa. Ze všech disciplín měla plný počet bodů, ztratila jen dva body na společném honu, protože jsem ji nechala uvázanou.  Zkoušky vyhrála a byla oceněna titulem CACT! Máme z ní obrovskou radost :)

 

13. 6. 2010  Březolupy  OVVR  I.cena, 232 bodů

Na OVVR s Jesinkou jsme potkali výcvikářku Evu Hromádkovou. Líbila se nám její systematická práce se psy respektující individualitu každého psa. A tak jsem se Satunkou cvičila pod jejím dohledem. Před OVVR jsme se účastnili výcvikového tábora u Evy, potkali jsme další fajn lidi s retrívry a pocvičili přímo na místě zkoušek.

Samotné zkoušky probíhaly v poklidu v příjemné atmosféře a myslím se nám povedly. Satunka získala plný počet bodů, aportovala se zvěří a skončila druhá. Měli jsme z ní všichni radost!

zpět